Фестивал 2002 Филмите Прожекции Новини Отзиви Гости Галерия Преса Съорганизатори За нас
Официален Сайт на 6. Международен София Филм Фест
 
  23.03 събота 14.30, Люмиер
22.03 петък 21.00, Глобус
27.03 сряда 19.30, ОдеонРежисьор: Лучано Емер
Сценарий: Лучано Емер
Оператор: Бруно Кашо
Музика: Никола Дзакарди
В ролите: Джанкарло Джанини, Мари Трентинян, Изабел Паско, Елжана Попова, Марина Конфалоне, Глория Сирабела, Орнела МутиСветовен разпространител: Бускин Филм, РимЕвропейски екран
Дълга любовна нощ
Здравей, Терезка
Изоставени
Песни от втория етаж
Съвсем по човешки
   
ДЪЛГА ЛЮБОВНА НОЩ
UNA LUNGA LUNGA LUNGA NOTTE D'AMORE
A LONG LONG LONG NIGHT OF LOVE
Италия, 2001, 102 мин, цветен


В тази романтична комедия няколко влюбени двойки преживяват вълненията и разочарованията на любовта в течение на една вечер. Репортерът Марчело има кратък флирт с Ирен, докато чака влака. Млада жена, загубила зрението си, се влюбва в гласа на морски капитан, който чува в радиопредаване. Еле - масажистка, която скоро ще се омъжва, иска да завърти последен флирт с Габриеле, макар че шансовете за това са малки - той е гей. Елена е млада жена с дете, която иска да напусне съпруга си. А Карла се пита дали изобщо има бъдеще с любовника си, който е женен за друга.

Повтаряйки популярен през 50-те и 60-те години модел, Лучано Емер се появява отново след продължително отсъствие. Проследяваща страстни, пресичащи се любовни преживявания и конфликти, развиващи се за една нощ по време на зимното слънцестоене, тази елегантна отпратка към миналото е забележителна с актьорския си състав от висока класа.

Дейвид Руни, Върайъти
    ЛУЧАНО ЕМЕР
LUCIANO EMMER


Италиански режисьор, роден през 1918 г. Въпреки че е съвременник на най-великите режисьори от полуострова, той не успява да заслужи репутацията на жив класик. Във филмите му са се снимали Марчело Мастрояни, Лино Вентура, Марина Влади, Лучия Бозе, Алдо Фабрици, Виторио де Сика. 
                 
 
   © 2002 продуцентска къща "Арт Фест"