Фестивал 2002 Филмите Прожекции Новини Отзиви Гости Галерия Преса Съорганизатори За нас
Официален Сайт на 6. Международен София Филм Фест
 
  30.03, събота - 20.30, ЛюмиерРежисьор: Дито Цинцадзе
Сценарий: Дито Цинцадзе
Оператор: Бенедикт Нойенфелс
Музика: Дито Цинцадзе
В ролите: Никол Зеелиг, Мисел Матичевич, Лаша Бакрадзе, Ели Джеймс Блезес, Франка Кастайн, Михаел Холц, Дито ЦинцадзеСветовен разпространител: Уърлд Сейлс Криста СаредиНово немско кино
Вътрешна сигурност
Истории на "супер 8" от Емир Кустурица
Лунен татко
Любов, пари, любов!
Нещастни убийци
Река Суджоу
Самсара

   
НЕЩАСТНИ УБИЙЦИ
LOST KILLERS
Германия, 2000, 100 мин, цветен


Награди: Солун 2000 - 2 награди ("Сребърен Александър" и Награда за мъжка роля на Мисел Матичевич /поделена/)
Фестивал на Младото европейско кино в Котбус 2000 - Голямата награда

Немският град Манхайм е дом за група нелегални имигранти. Всеки се опитва да преживява по свой начин и да спечели колкото може повече пари. Бранко от Хърватия често продава наркотици, за да изхранва себе си и умиращата си майка. Той и негов приятел от затвора - грузинецът Мераб - приемат поръчка за убийство на бизнесмен и само щастливата случайност им попречва да го осъществят. Висок чернокож на име Карлос - бежанец от Хаити - мечтае да замине за Австралия, макар че за целта трябва да продаде някои от органите си. Той открива, че се сближава с Лан - застаряваща виетнамска проститутка, доста очукана от живота. Тя също има абсурдна мечта: да отмъсти за смъртта на майка си - събитие, случило се много отдавна. Изгледите за живот в богатата, но недостъпна Германия са все по-мрачни, особено когато временният покровител на Лан се връща към "нормалното" общество, а тя и останалите чудати фигури от света, от който няма изход и за който никой не споменава, остават в него.

"Обичам такива персонажи - хора, които са изпаднали, но все още се опитват да запазят достойнството си. За мен това е една от най-важните човешки добродетели, помагаща ни да не загубим надежда. Тази трагикомедия е уникален портрет на имигрантите, страдащи в богата Европа. В един момент избухваш в смях, в следващия - смехът засяда в гърлото ти."

Дито Цинцадзе
    ДИТО ЦИНЦАДЗЕ

Роден през 1957 г. в Тбилиси. През 1981 г. завършва Театралния и филмов институт в родния си град и работи няколко години като асистент-режисьор. "На границата" печели "Сребърен леопард" в Локарно.1988  Рисуваният кръг (Рисованный круг)
1990  Гости
1991  Дом
1993  На границата (На грани)
2000  Изгубени убийци (Lost Killers) 
                 
 
   © 2002 продуцентска къща "Арт Фест"