Фестивал 2002 Филмите Прожекции Новини Отзиви Гости Галерия Преса Съорганизатори За нас
Официален Сайт на 6. Международен София Филм Фест
 
  17.03, неделя - 15.00, Люмиер
27.03, сряда - 21.00, ГлобусРежисьор: Марион Верну
Сценарий: Марион Верну и Натали Кристи
Оператор: Доминик Колен
Музика: Александър Деспла
В ролите: Карин Виар, Елен Филиер, Виктор Лану, Джейн Бъркин, Серхи Лопес, Клементин Селари, Мелвил Попо, Мари-Софи Л., Филип Харел, Манон ГоренСветовен разпространител: Флаш Пирамид Интернасионал, ПарижНово френско кино
Добра работа
За изродите и хората
Иди, че разбери
Кандахар
Кралици за един ден
Лозунги
Мечтаният живот на ангелите
Сбогом, роден дом
Сватба
Хрустальов, колата!
   
КРАЛИЦИ ЗА ЕДИН ДЕН
REINES D'UN JOUR
A HELL OF A DAY
Франция, 2001, 91 мин, цветен


Дните на Мари Лару - 24-годишна, работеща във фотоателие. Нещата започват зле: тестът й за бременност се оказва позитивен, открадват мотопеда й, уволняват я със скандал, подстригват я ужасно. Нещата не са по-добри и за 40-годишният Луис дел Сол - шофьор на автобус, чиято съпруга го е напуснала. Междувременно Ортанс - 33-годишна и майка на две деца, полага всички усилия да организира командировка за съпруга си, за да си освободи една вечер и да му изневери с друг. 60-годишният Морис - алкохолик и бивш готвач, се подготвя за среща с Марлен, голямата любов от младежките му години. И накрая малката Люси, забравена в училище заради недоразумение, която е убедена, че родителите й са я изоставили, и изпитва първите пристъпи на самотата.

Мари Лару работи във фотоателие, копиращо снимки за час. Тя прекарва дните си, наблюдавайки минаващия покрай нея парад на фрагменти от живота… Кои са те? Какъв е животът на хората на снимките? Иска й се да се пресегне от огледалото към тях, да разкаже историята на един ден от живота им. И тя започва да се рови в тайните им, започвайки с клише - сватбена снимка. Стреми се да сближи противоположните характери и отегчените. Като колаж, опитващ се да осъществи най-дълбоко спотаените ни нещастни мигове - онези, които ни карат да се смеем, когато си спомняме за тях, но в момента, когато се случват, предизвикват състрадание.

Марион Верну
    МАРИОН ВЕРНУ
MARION VERNOUX

Френска режисьорка, родена в Монтрьой су Боа през 1966 г. След 1988 г. пише няколко сценария. Дебютира като режисьор през 1994 г.1994  Никой не ме обича (Personne ne m'aime)
1996  Любов и така нататък (Love, etc.)
1999  Пропилени дни (Rien a faire)
2001  Кралици за един ден (Reines d'un jour) 
                 
 
   © 2002 продуцентска къща "Арт Фест"