Фестивал 2002 Филмите Прожекции Новини Отзиви Гости Галерия Преса Съорганизатори За нас
Официален Сайт на 6. Международен София Филм Фест
 
  24.03, неделя - 20.30, Зала 1
25.03, понеделник - 18.00, ЕБКЦРежисьор: Йън Софтли
Сценарий: Чарлс Лийвит
По романа на Джийн Брюър
Оператор: Джон Матисон
Музика: Едуард Шиърмур
В ролите: Кевин Спейси, Джеф Бриджис, Мери Маккормак, Алфри Уудърд, Дейвид Патрик Кели, Аджай НайдуСветовен разпространител: Интермедиа Пикчърс
Разпространител за България: Ню Филмс ИнтернешънълПредпремиери
Братството на вълците
Ванила Скай
Войната на Харт
Кей Пакс
Кланът Тененбаум
Красив ум
Легенда за Багър Ванс
Лудата Хуана
Проклятието на Скорпиона
   
КЕЙ-ПАКС
K-PAX
САЩ, 2001, 120 мин, цветен


След като е обран на нюйоркската гара "Гранд Сентръл", Прот - човек, който твърди, че е извънземен от планетата Кей-Пакс, е настанен в психиатрична клиника под грижите на д-р Марк Пауъл. Когато предписаното му лекарство не успява да го разубеди, че е гост от друг свят, изпратен да събира факти за Земята, Пауъл започва да отделя повече внимание на пациента си, който сякаш има успокояващ ефект върху другите болни в отделението. Убеден в началото, че Прот страда от халюцинации, които могат да бъдат излекувани, сега Пауъл започва да се чуди дали странната история на пациента му не е истина, особено след като група астрономи откриват, че Прот притежава изумителната способност да вижда в ултра-виолетовия спектър. С наближаването на датата, на която Прот твърди, че трябва да напусне Земята ("планета от клас BA-III"), Пауъл започва отчаяно да търси начин да постигне подобрение в състоянието на пациента си.

"Кей-Пакс" е мистична психологическа драма с неочаквани обрати в традицията на "Полет над кукувиче гнездо", която разглежда в романтична светлина чудатите, чаровни, свещени луди.

Лиса Шварцбаум, Ентъртейнмънт Уийкли
    ЙЪН СОФТЛИ
IAIN SOFTLEY

Английски режисьор. Завършил Университета в Кеймбридж, той започва кариерата си с документални филми за телевизията и музикални клипове.1993  Бекбийт (Backbeat)
1995  Хакери (Hackers)
1997  Крилете на гълъбицата (The Wings of the Dove)
2001  Кей-Пакс (K-Pax)

 
                 
 
   © 2002 продуцентска къща "Арт Фест"