Фестивал 2002 Филмите Прожекции Новини Отзиви Гости Галерия Преса Съорганизатори За нас
Официален Сайт на 6. Международен София Филм Фест
 
  23.03, събота - 11.00, ЕБКЦРежисьор: Теди Москов
Сценарий: Теди Москов
Оператор: Иван Тонев
Музика: Антони Дончев
В ролите: Мая Новоселска, Филип Трифонов, Самуел Финци, Христо Димитров, Кръстьо Лафазанов, Христо Гърбов, Ирина Маринова, Златина Тодева, Петер Йордан, Диана Цолевска, Вяра Коларова, Елена Русалиева, Славчо Маленов, Марин Младенов, Диян Мачев, Александър Дойнов, Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Константин Коцев, Димитър Манчев, Никола Анастасов, Светлана Янчева, Симон Варсано, Илияна Китанова, Борислав Стоилов, Валери Малчев, Николай Додов, Валентин Танев, Яни Йозов, Иван Григоров, Камен Донев, Катя Динева, Илия Пенев
Продуценти: Владо Даверов, Радосвет Радев, Теди Москов, Стефан Китанов
Изпълнителен продуцент: Стефан КитановПродукция: БНТ, Дарик радио, Арт Фест, Бояна Филм
Световен разпространител: Bulgarian National Television, Sales and Marketing Dept.,
29, San Stefano Str., 1000 Sofia, Tel/Fax: 359-2-946-12-10Ново българско кино
Водни духове
Въображаем концерт
Емигранти
Огледалото на дявола
Опашката на дявола
От леко - по-леко
Печалбата
Подгряване на вчерашния обяд
Посетени от Господ
Рапсодия в бяло
Съдбата като плъх
Хълмът на боровинките
   
РАПСОДИЯ В БЯЛОБългария, 2002, 90 мин, цветен


Това е историята на една жена, но не съвсем жена. Не съвсем, защото е смешновато дебеличка. Защото е клоун, а жената-клоун е много тежка работа. През цялото време клоунът пречи на жената, а жената - на клоуна. Как и кога тези две страни ще сключат примирие, ще се обединят, за да свършат нещо заедно?! Това е един от въпросите, на който ще отговоря. Въобще всичко в живота на тази героиня е не съвсем. Работи като актриса, но не съвсем. Изиграва ролята на своя живот, но не съвсем. Накрая загива, но не съвсем. (Нарочно пиша със загадки, за да гледате филма.)

В работата си ще се стремя да реабилитирам комедията, да се смея над неща, които натъжават, и да докажа, че хумор и интелигентност са едно и също нещо. Искам комедията и трагедията да вървят в една крачка. Това ще е филм за борбата със страшния непобедим враг - баналността на живота. Ще се прокрадва Чеховска провинциална безнадеждност, разчупена от резки обрати на Чаплиновски хумор. Един поклон пред нямото кино и Чехов.

Теди Москов
    ТЕДИ МОСКОВ

Български театрален и телевизионен режисьор, роден през 1960 г. в София. Завършва куклена режисура във ВИТИЗ (1985) и специализира драматична режисура в "Academia d'Arte Dramatico" в Рим (1992). Основател и режисьор на театър "Ла Страда". Между 1993 и 1996 г. снима 9 предавания от телевизионното шоу "Улицата", което е отличено със "Златна роза на критиката" в Монтрьо през 1996 г. От 1995 г. поставя и в немски театри.

 
                 
 
   © 2002 продуцентска къща "Арт Фест"