Фестивал 2002 Филмите Прожекции Новини Отзиви Гости Галерия Преса Съорганизатори За нас
Официален Сайт на 6. Международен София Филм Фест
 
  29.03, петък - 17.00, ЛюмиерРежисьори: Светослав Драганов
Сценарист: Светослав Драганов
Оператор: Пламен Бакърджиев
Изп. продуценти: Мартин Георгиев и Красимир СимеоновПродукция: БНТНово българско кино
Водни духове
Въображаем концерт
Емигранти
Огледалото на дявола
Опашката на дявола
От леко - по-леко
Печалбата
Подгряване на вчерашния обяд
Посетени от Господ
Рапсодия в бяло
Съдбата като плъх
Хълмът на боровинките
   
ВОДНИ ДУХОВЕ
WATER SPIRITS
България, 2002, 37 мин, документален, цветен


Читалище в центъра на София. Всеки петък там се провеждат рок-концерти. Всеки петък на сцената излизат група "Воден Дух" - 50-годишни рок-музиканти, които свирят кавъри на известни рок-групи от 60-те и 70-те години. Те предоставят сцената на читалището за първа изява и на млади музиканти. Група "Контра" са 20 годишни момчета. Те се опитват да свирят собствена музика и да не правят компромиси със себе си… Има ли сблъсък между поколенията?

След "Животът е прекрасен, нали", във "Водни духове" документалистът Светослав Драганов отново се интересува от съдбата на обикновените хора. Във филма си дават среща две поколения рокмузиканти. Петдесетгодишните "Водни духове" напомнят героите от "Оркестър без име", но се опитват да изкарат прехраната си с други професии, когато не свирят. Режисьорът се е стремил да се доближи до стилистиката на игралното кино. Животът и работата на всеки от участниците са подложени на подробно проучване, а във всяка от ситуациите има конфликт и градация на напрежението, както в игралната драматургия.

Борислав Огнянов, Демокрация
    СВЕТЛЬО ДРАГАНОВ

Български режисьор, роден през 1976 г. в София. Завършил е Нов български университет, специалност "Кино и ТV режисура". След успешния му пълнометражен дебют с "Животът е прекрасен, нали?", БНТ продуцира втория му филм "Водни духове".1998  Ако имате проблем… - к/м
1999  Това съм аз и никой друг - док. к/м
2000  Животът е прекрасен, нали? - док.
2001  Водни духове - док. 
                 
 
   © 2002 продуцентска къща "Арт Фест"