Фестивал 2002 Филмите Прожекции Новини Отзиви Гости Галерия Преса Съорганизатори За нас
Официален Сайт на 6. Международен София Филм Фест
 
  2.04, вторник - 20.30, ЛюмиерРежисьор: Парк Ки-хьонг
Сценарий: Парк Ки-хьонг
Оператор: Мун Йонг-шик
Музика: Ким Кю-янг
В ролите: Ким Сънг-у, Юн Ми-джо, Джонг Хьон-у, Парк Ън-сук
Продуцент: Парк Ки-хьонгПродукция: Dadafilm
Световен разпространител: Mirovision, SeoulСветовен екран
Аз, ти, те
Бездната
Брат
Кипур
Лунен татко
Река Суджоу
Самсара
Святост
Тайни сълзи
   
ТАЙНИ СЪЛЗИ
BIMIL
SECRET TEARS
Южна Корея, 2000, 107 мин, цветен


Награди: Ротердам '01 - Официална селекция

В дъждовна утрин препилият предната вечер застрахователен агент Ку-Хо блъсва с колата си младото момиче Миджо. Той я отвежда в дома си и с удивление открива, че по тялото й няма следи от злополуката. Момичето обаче страда от амнезия и не може да говори. Ку-Хо решава да се грижи за Миджо и започва да изпитва все по-силно влечение към нея. Той открива, че момичето притежава паранормални способности и след известно време двамата започват да общуват по телепатичен път. Приятелите му наблюдават развитието на събитията с необходимата доза скептицизъм и се опитват да намерят някаква информация за Миджо. По време на търсенето те се натъкват на удивителни сведения за семейството й. Междувременно способностите й нарастват до опасно и неконтролируемо ниво.

Дебютът на Парк Ки-хьонг "Шептящи коридори", чието действие се развива в гимназия, се превърна в касов хит в родината му - което вероятно се дължи донякъде на опита на Националния учителски съюз да забрани филма. "Тайни сълзи" е жанров филм - дори повече от дебюта му, който бе косвен коментар върху корейската образователна система. Режисьорът навлиза дълбоко в същността на идеята за всеобхватната любов и използва запленяващите визуални постижения в жанра на фантастичния филм.

Каталог на Фестивала в Ротердам
    ПАРК КИ-ХЬОНГ
KI-HYUNG PARK

Роден през 1967 г. Започва филмовата си кариера през 1992 г. като асистент на Хон Ки-сеон. Дебютът му е класика в жанра на ужаса в Корея.1998  Шептящи коридори (Yeogo goedam)
2000  Тайни сълзи (Bimil) 
                 
 
   © 2002 продуцентска къща "Арт Фест"