Фестивал 2002 Филмите Прожекции Новини Отзиви Гости Галерия Преса Съорганизатори За нас
Официален Сайт на 6. Международен София Филм Фест
 
  22.03, петък - 20.30, ЛюмиерРежисьор: Радивое Андрич
Сценарий: Сърджа Анджелич
Оператор: Душан Йоксимович
В ролите: Борис Миливоевич, Сергей Трифунович, Мая Маджука, Милица Вуйович, Зоран Цвиянович, Небойша Глоговац
Продуценти: Зоран Цвиянович и Милко ЙосифовСветовен разпространител: Йоди Муви Крафтсман, БелградБалкански филмови срещи
Единствено пътешествие
… И влакът тръгна към небето
Истории на "супер 8" от Емир Кустурица
Лозунги
Наташа
Обетът
Облаци през май
Ода за поета
Прах
Светкавици!
Стока и мангизи
Сърбия, година нула
Ясно ли е, приятелю?
   
СВЕТКАВИЦИ!
THUNDERBIRDS!
MUNJE!
Югославия, 2001, 90 мин, цветен


"Светкавици!" е градска комедия, чието действие се развива в продължение на една нощ в Белград. Маре, Поп и Гойко са израснали заедно. Маре и Поп винаги са били музиканти, докато Гойко (когото двамата са тормозели в училище и са наричали "женчо") е станал "костюмар" - собственик на клуб и звукозаписно студио. Поп и Маре се обаждат на стария си приятел Гойко за да им помогне да запишат албум, но нещата не се развиват гладко. Гойко не е забравил училищните дни, а и сега е заобиколен от бодигардове. По пътя към клуба Маре и Поп срещат фалшив Дядо Коледа, готино ченге и, разбира се, момичета.

"Светкавици!" е младежки филм с елементи на комедия, филм "по пътя", музикален филм и още някои неща. Някой дори го нарече "първият югославски комерсиален ъндърграунд филм".

Радивое Андрич
    РАДИВОЕ АНДРИЧ
RADIVOJE ANDRIC

Босненски режисьор, роден през 1967 г. в Сараево. Поставял е в любителски театър пиеса от Данило Киш. Има над 10-годишен опит като асистент-режисьор - открояват се продуцираният от Оливър Стоун "Спасителят" с Денис Куейд и "Небесна кука".1998 Три палми за двама пънкари и една мацка (Tri palme za dve bitange i ribicu)
2001 Светкавици! (Munje!)

 
                 
 
   © 2002 продуцентска къща "Арт Фест"